Sînziana Georgescu
Drumul artistic a început de la o vârstă foarte fragedă, la doar 4 ani obținând ”Marele Premiu” la Concursul Național organizat de Poșta Română ”Veste de acasă”. Copilăria a însemnat un permanent joc al culorilor. Îmi petreceam ore întregi în același atelier în care intru și astăzi.
Cei 12 ani petrecuți în cadrul Liceului de Artă m-au format atât artistic, cât și ca om, devenindu-mi a doua casă.
Activitate:
Experiență profesională
- Președinte – Consiliul Școlar al Elevilor al Liceului de Artă ”Gh. Tattarescu”, Focșani (oct 2019 - nov 2020)
- Director al departamentului pentru învățământ tehnic, profesional și vocațional – Consiliul Județean al Elevilor Vrancea (ian 2020 – oct 2020)
- Președinte – Consiliul Județean al Elevilor Vrancea (oct 2020 – aug 2021)
- Vicepreședinte – Consiliul Național al Elevilor, Comisia pentru învățământ confesional și vocațional, Portofoliile pentru sesiuni de formare și mental health (iulie 2021 – în curs)
Voluntariat
- Voluntar – Cărțile pe față, Focșani (2014 – 2016)
- Voluntar – Asociația ”Eu, tu și ei”, proiectul c@rte în sate și Povestim Focșaniul (martie 2020 – iulie 2021)
- Voluntar – Festivalul ”Film pe pâine”, departamentul de Decor (sept 2020)
- Organizator – Festivalul ”Film pe pâine”, departamentul de Decor (dec 2020)
- Prezentator- voluntar – Ateneul ”Maior Gh. Pastia”, Focșani (AVE VERUM- apr 2021, Ziua Ateneului – mai 2021, Feerie muzicală – oct 2021)
Formare
- ÎN CURS – Focșani
ELEV (PROFIL: ARHITECTURĂ) – Liceul de Artă ,,Gh. Tattarescu"
- Octombrie 2020 – online
ABSOLVENTĂ A TABEREI DIGITALE YOUTH ENGAGEMENT IN SOCIETY CAMP – FLEX Alumni România, finanțat de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii (domenii de studiu: Advocacy, Rolul și modul de funcționare ale instituțiilor, Educație media, Management de proiecte, Identificarea de probleme cheie în comunitate): 40 de participanți selectați din întreaga țară)
- Septembrie 2020 - fizic
ALUMNĂ CAMP KENNEDY 2020 – American Councils for International Education – Romania (domenii de studiu: Instituțiile democratice ale României și separarea puterilor în stat, Procesul de realizare a politicilor publice în România și rolul cetățenilor, jurnaliștilor, grupurilor de interes și a oficialilor guvernamentali în cadrul acestora, Importanţa diversității și a toleranței): 15 selectați din peste 2000 de aplicații; singurul participant selectat din județ
Consiliul Național al Elevilor
Activitatea în CNE se poate rezuma generic la un singur cuvânt: reprezentare, însă este mult mai mult de atât. Zilnic timpul nostru liber se redirecționează către task-uri fie ele de consultare, scris documente, ajutat colegii din alte județe sau dat interviuri referitoare la zvonuri spontane apărute în mass-media despre învățământ. Deci, jobul meu part-time din CNE îmi încearcă și pune la muncă toate abilitățile zilnic, lupta de a încerca să cartografiezi opinia elevilor din întreaga Românie și de a o expune public cât mai coerent este poate cea mai complicată parte.
- Participant la întâlnirea finală a grupului de lucru ”Din Grijă pentru copii”+propuneri pe amendamente - Mădălina Turza(august 2021)
- Advocacy din partea CNE și negocieri la Ministerul Educației (bursele din România – victorie pentru cuantum de minim 100 de lei și dublarea bugetului pe burse în legea bugetului de stat 2022; condițiile din unitățile de învățământ pre-pandemie și actuale etc.)
- Participare la grupul național de lucru UNICEF pentru Inițiativa Localități Prietene ale Copiilor (oct 2021)
- Paticipare la Conferința Națională finală_i-RESTORE (webinar pe tema justiției restaurative)
- Reprezentant al Consiliului Național al Elevilor din România la Council of Members Meeting al OBESSU – Conferința anuală a Consiliilor Naționale ale Elevilor din Europa