In  Liceul de Arta "Gh. Tattarescu" studiem modalitati exprimare artistica si cu ajutorul calculatorului.

Dispunem de 3 laboratoare care pot fi utilizate simultan in studiul Photoshop, Corel Draw, Artrage, Autocad sau Scketchup.

Atelierele sunt adesea asociate si in proiecte de fotografie, machetare si design industrial

 

Profesori de specialitate:

Dragomir Răzvan - Scketchup

Dumitru Stefan - photoshop / artrage

Ghiolduș Andreea - Autocad

Laurențiu Păun - photoshop / artrage

Lăduncă Mihai - photoshop / corel draw

 

 

 

 

 

 

 Expozitie de pictura si icoana pe sticla

coordonatori:

prof. Laura Dumitru

prof. Stefan Dumitru

 

PROIECTUL PRIVIND ÎNVĂȚĂMÂNTUL SECUNDAR

ROMANIAN SECONDARY EDUCATION PROJECT (ROSE)

 

ROSE este un proiect care își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar și la creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.

Proiectul, finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, va fi implementat de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice pe o perioadă de 7 ani, între 2015 și 2022.

Acordul de împrumut (Proiectul pentru învățământ secundar) dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la Washington la 17 aprilie 2015, a fost aprobat prin Legea nr. 234/08.10.2015 de ratificare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 757/2015.

Implementarea este în responsabilitatea Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS), prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (UMPFE).

Elevii nostri au sansa ca in Liceul de Arta Gh Tattarescu (ca membru in proiectul ROSE) sa beneficieze de cursuri suplimentare pentru materiile de Bacalaureat si nu numai.

Aceste cursuri suplimentare au rolul clar de a creste nivelul cunostintelor si implicit procentul de promovabilitate.

Prin acest proiect se finanțează, spre exemplu, activități remediale, de consiliere, îndrumare și orientare vocațională, de mediere, activități de dezvoltare personală; activități extracurriculare și de informare, cum ar fi vizite/excursii de documentare, stagii de pregătire, participări la competiții și formarea de rețele interșcolare, lucrări civile minore de renovare, amenajare a interioarelor clădirilor școlare (de exemplu: laboratoare), fără impact negativ asupra mediului, și achiziții de bunuri.

 

In perioada 6-10 mai 2019, Liceul de Artă “Gheorghe Tattarescu” Focșani a organizat mobilitatea “Al doilea val” din cadrul proiectului Erasmus+ ”WaterDay 2019 &EarthDay 2020”. Partenerii liceului focșănean sunt: Lycée Evariste Galois, Sartrouville-Franța, Pomorskaskola, Split-Croația, Lycée Gabriel Touchard,  Le Mans-Franța, Instituto Technico - Carlo Alberto Della Chiesa, Partinico, Sicilia-Italia, IESO Matias Ramon Martinez, Burguillos del Cerro, Spania.

Elevii și profesorii europeni au participat la activități diverse: ateliere de conștientizare a importanței evitării contaminării apei, de analiză a calității apei, de utilizare a apei în diverse arte plastice (arhitectura peisagistică, sculptură, pictură- inclusiv pe apa aplicand tehnica Ebru, muzică), de promovare a tradițiilor și valorilor românești (încondeiatul ouălelor, dansuri și cântece populare în colaborare cu elevi de la Școala Gimnazială Năruja si Ansamblul Folcloric “Țara Vrancei”), de identificare a caracteristicilor hidrologice ale bazinului Dunării care influențează evoluția Deltei Dunării.

 Au fost realizate vizite de documentare la Stația de Epurare Focșani, la Focul Viu - Andreiașu de Jos, rezervația “Cheile Tișiței”, cascada Putnei și în Delta Dunării.

Elevii au realizat fotografii, filme, desene pe calculator și hârtie, obiecte din lut,  o broșura cu tema “Apele europene”, expoziții de pictura și fotografii și sunt în lucru un jurnal al călătoriei și un film documentar despre Delta Dunării. Au avut ocazia să-și dezvolte abilitățile digitale, competențele lingvistice și de comunicare într-o limbă străina, au legat între ei prietenii frumoase și durabile.  

Proiectul Erasmus+ continuă cu sărbătorirea Zilei Apei în data de 24 mai 2019 simultan în toate liceele partenere, finalizând prin aceasta Anul Apei, 2019. Anul 2020 va fi Anul Pamântului și se vor realiza mobilități în liceele partenere din Le Mans (Franta), BurguillosdelCerro (Spania), Partinico (Italia).