ROSE 2021-2022

PROIECTUL PRIVIND ÎNVĂȚĂMÂNTUL SECUNDAR

ROMANIAN SECONDARY EDUCATION PROJECT (ROSE)

 

ROSE este un proiect care își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar și la creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.

Proiectul, finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, va fi implementat de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice pe o perioadă de 7 ani, între 2015 și 2022.

Acordul de împrumut (Proiectul pentru învățământ secundar) dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la Washington la 17 aprilie 2015, a fost aprobat prin Legea nr. 234/08.10.2015 de ratificare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 757/2015.

Implementarea este în responsabilitatea Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS), prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (UMPFE).

Elevii nostri au sansa ca in Liceul de Arta Gh Tattarescu (ca membru in proiectul ROSE) sa beneficieze de cursuri suplimentare pentru materiile de Bacalaureat si nu numai.

Aceste cursuri suplimentare au rolul clar de a creste nivelul cunostintelor si implicit procentul de promovabilitate.

Prin acest proiect se finanțează, spre exemplu, activități remediale, de consiliere, îndrumare și orientare vocațională, de mediere, activități de dezvoltare personală; activități extracurriculare și de informare, cum ar fi vizite/excursii de documentare, stagii de pregătire, participări la competiții și formarea de rețele interșcolare, lucrări civile minore de renovare, amenajare a interioarelor clădirilor școlare (de exemplu: laboratoare), fără impact negativ asupra mediului, și achiziții de bunuri.

 

Pin It